Tentang Wagiman

Assalamualaikum kepada semua pengunjung. Untuk makluman semua, Wagiman bukan seorang ustaz (baru nak start). Wagiman cuma insan biasa, tidak punya apa apa kelebihan dari apa jua sudut . Tiap soalan yang menerjah email atau tagboard akan Wagiman jawab berdasarkan kefahaman Wagiman kepada soalan yang diajukan dengan di iringi sedikit ilmu rawatan. Jika pengunjung melakukan apa yang Wagiman sarankan dan berjaya keluar dari masalah yang dihadapi janganlah diberikan kepujian itu kepada Wagiman kerana kepujian dan sanjungan itu hanya milik ALLAH jua kerana tanpaNYA kita semua tidak akan dapat melakukan apa yang sedang kita lakukan sekarang ini. Insya-Allah, semua email akan Wagiman layan seadanya. Lambat atau cepat bergantung kepada masa yang Wagiman miliki. Segala kemuskilan sila email kepada ........

Tentang blog ini

Blog ini grenbara.blogspot.com adalah sambungan kepada blog utama sy di grenbara.bravejournal.com. Oleh kerana Bravenet.com (pelayan utama bravejournal.com) telah mengenakan terma dan syarat baru kpd semua penguna percuma mereka, maka sy terpaksa mencari pelayan lain bagi meneruskan kesinambungan grenbara di alam siber ini. Sy akan terus mengekalkan grenbara.bravejournal tetapi hanya akan melakukan update seterusnya disini.


Pengikut Setia

Anda Pengunjung ke

10 May 2013

UMUM: Air kencing penawar ..??


Air kencing penawar untuk syaitan?
 

MENGENAI pendapat yang mengatakan apabila tidak berdoa sebelum membuang air kecil, air kencing tersebut akan menjadi ubat pada luka-luka atau sakit pada syaitan
 
Abdul Raliman mengatakan tidak ada nas yang menyebut tentang perkara tersebut. Namun, ada nas yang mengatakan sekiranya seseorang Islam membuang air besar tanpa membaca doa pelindung, maka syaitan akan melumur najis tersebut ke tubuh badannya tanpa dia scdari, sebagaimana pengakuan Iblis dalam pertemuannya dengan Rasulullah s.a.w.
 
Syaitan dan jin bukan sahaja mengganggu hati manusia, bahkan juga fikiran. Disebabkan itu, kita disarankan supaya membaca doa setiap kali melakukan, sesuatu perkara. Malah Rasulullah sendiri ada amalan-amalan untuk menghindari gangguan seperti membaca ayat tiga Qul sebelum tidur dan menyapu keseluruh anggota tubuh badan bermula dari kepala hingga ke kaki. Ia bertujuan mengelak dari gangguan syaitan dan jin ketika sedang tidur. Amalan membaca ayat Qursi  setiap kali selepas solat juga boleh menjadi benteng untuk melindungi dari gangguan syaitan dan jin.
 
AL ISLAM  Ogos 2011
 
<<<<<<<<<<<<  ®  v  ®  >>>>>>>>>>>>
 
** catatan  w@gim@n**
Jika anda bercadang untuk menyebar atau menyalin atau menempek artikel ini dimana mana blog atau media cetak pastikan anda meletakkan nama asal penulis dan penerbit artikel dan jangan lupa url (http://) dimana  artikel ini di salin. Sebarang penerbitan semula bagi tujuan komersil hendaklah mendapat kebenaran bertulis daripada penulis atau media/syarikat dimana artikel ini diterbitkan. Sebarang tindakan mahkamah daripada pihak berkenaan adalah diluar tanggungjawab pemilik blog ini.
  
2013  ® ©HAK CIPTA  SELEBET  INTERNATIONAL  ™
* Jadilah seorang bloger yg sentiasa menghargai
 hasil kerja  blogers @ penulis @ penerbit lain dengan tanpa segan silu
  memberi  kredit line  kepada mereka . Paparkan kreativiti
 mereka  dengan  menampilkan dari mana asal usul
bahan  asal yg anda salin dan tempek itu.