Tentang Wagiman

Assalamualaikum kepada semua pengunjung. Untuk makluman semua, Wagiman bukan seorang ustaz (baru nak start). Wagiman cuma insan biasa, tidak punya apa apa kelebihan dari apa jua sudut . Tiap soalan yang menerjah email atau tagboard akan Wagiman jawab berdasarkan kefahaman Wagiman kepada soalan yang diajukan dengan di iringi sedikit ilmu rawatan. Jika pengunjung melakukan apa yang Wagiman sarankan dan berjaya keluar dari masalah yang dihadapi janganlah diberikan kepujian itu kepada Wagiman kerana kepujian dan sanjungan itu hanya milik ALLAH jua kerana tanpaNYA kita semua tidak akan dapat melakukan apa yang sedang kita lakukan sekarang ini. Insya-Allah, semua email akan Wagiman layan seadanya. Lambat atau cepat bergantung kepada masa yang Wagiman miliki. Segala kemuskilan sila email kepada ........

Tentang blog ini

Blog ini grenbara.blogspot.com adalah sambungan kepada blog utama sy di grenbara.bravejournal.com. Oleh kerana Bravenet.com (pelayan utama bravejournal.com) telah mengenakan terma dan syarat baru kpd semua penguna percuma mereka, maka sy terpaksa mencari pelayan lain bagi meneruskan kesinambungan grenbara di alam siber ini. Sy akan terus mengekalkan grenbara.bravejournal tetapi hanya akan melakukan update seterusnya disini.


Pengikut Setia

Anda Pengunjung ke

07 March 2013

Soal Jawab Solat: Lelaki solat pakai emas & sutera

Lelaki Solat Dengan Cincin Emas & Sutera
Soal Jawab SOLAT
Bersama
Ustaz Fadzli Al-Yamani

Solat Lelaki dengan Cincin Emas dan Sutera
 
Soalan:
 
Apakah hukum solat seorang lelaki yang me-makai cincin emas dan baju sutera?
 
 
Jawapan:
 
Solat seorang lelaki yang memakai cincin emas dan sutera adalah sah, tetapi perbuatannya haram. Haram bagi seorang lelaki solat dengan pakaian sutera jika peratusan sutera lebih rendah daripada kain biasa, contohnya kandungan sutera sebanyak 49% dan selebihnya kain biasa. Jika kandungan sutera sama atau melebihi kain biasa, maka hukumnya haram.
 
 
Sememangnya dunia ialah "penjara" bagi orang beriman dan syurga bagi orang kafir. Beruntunglah mereka yang menjadikan agama sebagai cara hidup kerana itulah kejayaan yang sempurna di dunia dan akhirat. H
 
SOLUSI  ISU 47
 
<<<<<<<<<<<<  ®  v  ®  >>>>>>>>>>>>
 
** catatan  w@gim@n**
Jika anda bercadang untuk menyebar atau menyalin atau menempek artikel ini dimana mana blog atau media cetak pastikan anda meletakkan nama asal penulis dan penerbit artikel dan jangan lupa url (http://) dimana  artikel ini di salin. Sebarang penerbitan semula bagi tujuan komersil hendaklah mendapat kebenaran bertulis daripada penulis atau media/syarikat dimana artikel ini diterbitkan. Sebarang tindakan mahkamah daripada pihak berkenaan adalah diluar tanggungjawab pemilik blog ini.
  
2013  ® ©HAK CIPTA  SELEBET  INTERNATIONAL 
* Jadilah seorang bloger yg sentiasa menghargai
 hasil kerja  blogers @ penulis @ penerbit lain dengan tanpa segan silu
  memberi  kredit line  kepada mereka . Paparkan kreativiti
 mereka  dengan  menampilkan dari mana asal usul
bahan  asal yg anda salin dan tempek itu.